Zucker's Bagels & Smoked Fish

Program: Restaurant [ RZAPS design & photography]
Client: Zucker's Holdings
Year: 2016
Location: Manhattan, New York

A soon to become neighborhood gathering spot for the Upper West Side. The primarily use of steel (patina finish) and wood (white oak) for the furniture create a dialogue with the sofisticated historic elements (tin ceiling and cast iron columns).
The inviting design of the lower floor of this historic 19th Century building combines modern materials with restored historic architectural elements that have been long obscured. Highlighting a decorative tin ceiling and the beautiful cast iron exterior, the project required approval from the NYC Landmarks Preservation Commission as part of the Central Park West Historic District.

CB Insights Office

Program: Office Renovation [ RZAPS design & photography]
Client: CB Insights
Year: 2016
Location: Manhattan, New York

The project creates continuous spaces that are tailored to specific office uses. Natural light penetrates the center of the office, through the glass panels dividing the open floor from conference rooms and the lounge area. The muted colors of white walls and poured concrete floors create continuity between the spaces, and match the natural tones of the wood panel closets and tables in the cafeteria.
Translucent orange panels divide the kitchen and eating areas from the office space. The result is a mix of distinct yet connected work and relaxation zones.

Asian Cultural Center

Program: Commercial [ RZAPS design & photography]
Client: SinoVision
Year: 2015
Location: Washington, D.C.

The project is for a cultural center to house a gallery, classroom spaces and broadcast facilities within three stories of a former office building. The design places the gallery at street level with additional room in the basement to include a lounge and conference area. Broadcast facilities in the basement for interviews and a cooking show. On the second floor are administrative offices and space for classes.
Traditional Asian architecture is heavily focused upon rhythm and light. Bamboo is particularly considered as having a significant meaning in these coltures. This material is reinvented and introduced into the project to accent details and critical elements like the entrance. Here a wood wall and canopy, composed by Ply-boo lumbers, allows to screen the main stair and filters the light coming from the glass door.